Min cynism

Telia

Posted in Bredband, Upprörd by alo99 on 2009/05/18

Den 23/4 bestämmer sig, jag och min sambo för att vi skulle kunna spara lite pengar med Telia smart. Bredbandstelefoni Mini, bredband 1,5 – 2 Mbit/s och Tv (Start). Något som skall kosta 299kr/mån.

Ganska snart får vi dock reda på att man måste betala en kortavgift som senare visade sig vara en krypteringsavgift, då det inte finns något kort. När vi ändå bar där så beställde vi ett Discovery-packet också.

Jag ja det är i alla fall billigare än vad vi hade tidigare.

Den 4/5 ringde jag Telia för att fråga var vård ”smart packet” har tagit vägen. Då svarade supporten att ju då vi har skickat grejerna och dom finn på ett utlämningsställe. Och i morgon kommer ett bekräftelsebrev.

Jag är en nyfiken själ så jag kopplade ihop alla sakerna men lite svordomar över att jag var tvungen att titta i tre olika broschyrer för att koppla rätt, tur man är lite haj på tekniska prylar. Och det verkade funka, vi hade ju inte fått koderna som vi behövde, men dom skulle ju komma imorgon.

Den 5/5 ringde jag till Telia och undrade varför jag inte fått koderna jag behövde och fick till svar att jo då dom kommer om 15dar. Jag la på och ringde upp igen och då visade dig att man Kunde får ett SMS med koderna för telefonen, en att först den 25/5 kunde jag få Tv-koderna.

Efter 5 försök att knappa in koderna fick jag reda på att om 2minuter så skall telefonen funka. Hör och häpnad jag kunde ringa. Jag trodde att det hela var löst.

Att vänta med tv-koderna tyckte jag inte om så jag ringde igen. Jag har bråkat mycket med Telia och vet att Supporten inte alltid är lämpad att lämna Support. Då fick jag reda på att Tv-koderna kunde jag själv hämta på ”Minna sidor”. Vips hade jag tv. Massakanaler dock inte dom jag beställt.

Den 6/5 upptäckte jag att telefonen inte fungerade så jag ringde igen. Fick då reda på att Discovery-paketet jag beställt inte fanns noterat och att det var inte var rätt typ av telefonabonnemang. Telefonen fixades och jag kunde ringa.

Den 7/5 upptäckte jag att jag kan ringa men ingen kan ringa till mig. Efter flera timmar med strul och en hel hög mad samtal till supporten. Fick jag reda på att Jag hade fel typ av modem, något som lätt var avhjälpt med att jag köpte ett annat. Men bara till modemet jag redan fått skulle börja fungera.

Att köpa ett modem för 500:- som ifs Telia lovar att jag får ta på ett förlängt öppetköp känns inte helt kul. Jag måste åka totalt 7mil för att göra köpet och med tanke på hur, Telia strulat så känns inte garantierna om att jag får häva köpet speciellt trovärdiga. När jag pratade med en annan säljare ang. ett prova på abonnemang som man fick returnera om man inte var nöjd. Fick jag det intrycket att det är svårt att returnera produkter man använt.

Jag hoppas på att Telia kompenserar mig och min sambo för allt strul och då inte med ett presentkort på 200kr som bara gäller på Teliabutiker, det fick jag sist och det var värdelöst.

Andra bloggar om: , ,

Annonser
Tagged with: , , ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Karin Nordlund said, on 2009/05/19 at 7:28

  Hej
  Jag kan inte annat än be om ursäkt för allt strul som du och din sambo har råkat ut för. Det är inte kul att läsa. Självklart ska ni få kompensation då era tjänster inte fungerat som de ska. Gällande modemet som ni fått köpa ska vi givetvis hålla vårt löfte och det bör finnas en notering om det. Du får gärna ta kontakt med mig så kan jag se över vad vi kan erbjuda i kompensation. Du når mig lättast på karin.nordlund(at)teliasonera.com
  Med vänlig hälsning
  Karin Nordlund, Informationsansvarig Telia Kundrelationer

 2. alo99 said, on 2009/05/19 at 9:05

  Kul eller intressant. jag har skickat mail till Telias sportavdelning. men är fick jag inget svar

 3. Karin Nordlund said, on 2009/05/19 at 12:56

  Hej
  Då jag inte har fått något mail från dig antar jag att du skickat mail via telia.se. Om du inte får något svar inom rimlig tid där är du som sagt välkommen att kontakta mig. / Karin Nordlund


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: